Godt at vide...

Læs mere

Godt at vide...

 

Modvindskompetence

Er et begreb der fylder meget på mellemtrinnet. Vi forsøger at styrke og udvikle elevernes robusthed ved gå, vandre og cykle i alt slags vejr. Vi tilføjer ofte en strabads-tur i forbindelse den årlige lejrskole og introtur og cykler som regel til arrangementer i Svendborg og i nærområder. At kunne klare en udfordring/strabads fysisk, giver eleverne en oplevelse af, at fysiske og mentale grænser ikke er statiske, men rykkes i takt med udviklingen. 

Man kan også tale om træning af modvindskompetence i timerne. Eleverne skal træne behovsudsættelse. De skal f.eks. erfare, at man ved sultfornemmelse godt kan vente til frikvarteret med at spise. 

 

Fysiske rammer

4., 5. og 6. klasse ligger alle under samme tag, og vi er derfor idagligdagen i kontakt med hinanden. Det er naturligt at have venner på tværs af klasser, og da vi ofte har undervisning på tværs af klasserne, finder man hurtigt nye kammerater.

I timerne anvender vi fællesrummet og hemsen til arbejdsrum. Derfor skal der være arbejdsro, så rummet er brugbart for alle. Det er læreren der organiserer hvem der arbejder hvor.  

Det spæde demokrati

Det er i fællesrummet, at vi hver onsdag afholder morgensang - kun for mellemtrinselever. I dette forum snakker vi om, hvad der bevæger sig i vores afdeling af skolen. Vi ønsker med disse samlinger at fremme en kultur, hvor vi tager hinanden alvorligt, og hvor man med tiden tør sige sin mening og give udtryk for sine holdninger. Morgensamlingen og klasserummet er steder, hvor vi i det små træner det elevdemokrati, de kommer til at møde meget mere i overbygningen.

 

Nye fag på mellemtrinnet:

Allehånde består af 4 praktiske fag. Eleverne bliver delt i grupper og arbejder med et værksted i et kvartal. Herefter skifter de til nyt værksted. Alle elever når alle værksteder igennem på et skoleår.

Hjemkundskab

Her lærer eleverne at kunne orientere sig i en opskrift, at kunne håndtere forskellige råvarer, alm. køkkenhygiejne, at tilberede mad, at samles om mad og få ny viden om den - ikke mindst at vaske op og rydde op efter sig selv. I køkkenet arbejder vi med verdensmålene omkring bæredygtighed, sundhed, og landbrug. Vi er mad-nysgerrige og smager på retter fra andre kulturer. 

Kloge hænder:

Et praktisk og kreativt fag der handler om at bruge hænderne. Faget rummer udeliv, træarbejde og designprocesser. Eleverne tilegner sig praktiske færdigheder med fokus på både den fin- og grovmotoriske udvikling. Endvidere styrkes elevernes

Skriv til os

Kontakt oplysninger

Adresse:

Nyvej 7
5762 , Vester Skerninge

Se alle vores kontakter